Çakra Taşlarının Özellikleri

çakra nedir?

 

Çakra Nedir?

İnsan bedeninde omurga boyunca uzanan 7 ana bölgeye çakra denir. Omurga hizası boyunca, kuyruk sokumundan başlayıp başın tepesine kadar sıralandığı kabul edilir. Bu enerji merkezlerine çakra denilmesinin sebebi ise, çakraların bulunduğu noktalarda enerjinin bir çark gibi dönmesi ile açıklanıyor.  Çakraların bedende; duygusal ve fiziksel özellikleri etkileyen belirli enerji alanlara karşılık geldiği ve hayatın tüm noktalarını etkilediği düşünülüyor. Çakraların kapalı olması ise birtakım fiziksel, psikolojik ve duygusal sıkıntılara yol açabiliyor. Bu sıkıntıların engellenmesi ise ancak ruhsal enerji akışının yeniden düzenlenmesi ile mümkün hale geliyor bunuda çakra taşları ile yapmak mümkün oluyor. Peki bu taşlar hangi çakralarla birlikte çalışıyor gelin hep birlikte bakalım. 

 

  • KÖK ÇAKRA: Kırmızı Akik, Mercan, Yakut

  • SAKRAL ÇAKRA: Turuncu Ay Taşı, Turuncu Akik 

  • SOLAR PREXUS: Kaplan Gözü, Kehribar 

  • KALP ÇAKRASI: Zümrüt, Yeşim Taşı

  • BOĞAZ ÇAKRASI: Turkuaz, Akuamarin

  • ÜÇÜNCÜ GÖZ ÇAKRASI: Safir, Lapis Lazuli 

  • TAÇ ÇAKRA: Ametist 

 

7 Çakra nereye aittir?

 

Çakra Taşları Nedir?

Çakra taşları, bu enerji akışlarıyla en çok etkileşime girebilen taşlardır. Bu taşların yaydığı titreşimler çakraların hareketlenmesine yardımcı olur. Çakra taşları, çakranın doğal iyileşme sürecini destekleyen, çeşitli renklerde farklı taş türleridir. İnsan vücudundaki çakraların belirli renkleri vardır ve bu renkler, çakralar gerektiği gibi çalışmadığında değişir.

 

Çakra Taşları Neden Kullanılır?

Çakra taşlarının enerjileri, çakralarınızın büyük bir uyum ve denge duygusu bulmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Her bir çakra fiziksel, duygusal, zihinsel veya ruhsal olsun, kendimizin belirli bir kısmına karşılık geldiğinden, çakranın dengesini kaybetmenin getirdiği etkiler genellikle çok fazla hissedilir. Çakra taşları ise bize bu farkındalığı artırmada destek olur. Vücudun dengesini bulmasına katkı sağlar.

 

Çakra Taşı Nasıl Seçilir?

Çakra taşınızı seçmeden önce hangi çakralarınız ile sorun yaşadığınızı keşfetmelisiniz. Bunun için bir pandülden (sarkaçtan) destek alabilirsiniz. ÖRN: Sevgili pandül kalp çakram açık mı ? diye sorulan bir soruya pandülümüz, Evet/ Hayır yönünüze göre dönmeye başlayacaktır. Tek bir çakra çalıştırmak isterseniz bu yolu kullanabilir, tüm çakralarınızı açmak isterseniz yedili çakra taşlarını tercih edebilirsiniz. 
Kendinizi mutsuz, endişeli veya gergin olarak bulduğunuzda hangi çakralarınızın tepki verdiğini gözlemleyebilirsiniz. Hangi çakralara odaklanmak istediğinizi anladıktan sonra, o çakrayı iyileştirecek ve temizleyecek en iyi taşları seçebilirsiniz.

 

Çakra Taşlarının Renkleri ve Anlamları Nelerdir? 7 Çakra Taşı Hangileridir?

 

taç çakra

  • TAÇ ÇAKRA: Rengi mor veya beyazdır. Bu çakra zayıf ve yenik düştüğünüzde size tekrar gücünüzü ve kim olduğunuzu hatırlatmaya yardımcı bir çakradır. Mor akik, Ametist, Kristal Kuvars, Selenit, Ay Taşı kullanabiliceğiniz taşlardır. Taç çakrayı açmak için, taşları başınızın üzerine koyun ve beyaz veya mor bir ışık düşünün. Odaklanın ve akışı hissedin. Var olan tüm sorunların bittiğini ve ferahladığınızı hayal edin ve akışın olumlu enerjilerle dolduğunu hissedene kadar devam edin.

 

üçüncü göz çakra

  • ÜÇÜNCÜ GÖZ (ALIN) ÇAKRASI: Rengi indigo mavisidir. Bu çakra geniş bakabilme, büyük düşünebilme ve  odaklanmayı temsil eder. Bu çakranız kapalı ise yeni fikirlere olumlu yaklaşamazsınız. Çakranızı açmak için çakra taşlarınızı alnınızın ortasına yerleştirin. Netliğe ulaştığınızı ve sezgilerinizi güçlendirdiğinizi hayal edin. Odağınızın ve zihninizin açıldığını düşünün ve bunları düşünürken mavi renge odaklanın. Mavi Kuvars, Lapis Lazuli, Florit, Mavi Aventurin veya  Azurit taşlarını kullanabilirsiniz.

 

boğaz çakra

  • BOĞAZ ÇAKRASI: Rengi mavidir. İfade ve iletişimi temsil eder. Boğaz çakranız kapalı olduğunda kendinizi doğru ifade edemez ve kelimeleri doğru seçemezsiniz. Fiziksel olarak boyun tutulması, çene sıkışması ve boğaz ağrısı yaşayabilirsiniz. Boğaz çakrası taşları olarak; Turkuaz, Safir, Mavi Akik, Mavi Kalsit ve Apatit kullanabilirsiniz. Çakranızı açmak için; Taşları gırtlağınıza yerleştirin. Akıcı bir konuşma, güçlü bir iletişim ve olumlu konuşma hayal edin. Size eşlik edicek insanlar ile nasıl bir ilişkide olucağınızı ve kim olduğunuzu düşünün. Mavi renge odaklanın ve mavi enerji ile dolduğunuzu hayal edin.

 

Kalp çakra

  • KALP ÇAKRASI: Rengi pembe veya yeşildir. Koşulsuz sevme ve kabul etme yeteceğini temsil eder. Kalp çakrası kapalı olduğunda kendinizi endişeli kıskanç ve stresli hissedebilirsiniz. Özellikle ilişkinizde sık sık sorun yaşıyorsanız, sevdiklerinizden koptuğunuza dair bir düşünceniz varsa kalp çakranız zayıf olabilir. Bu çakra için; Pembe Kuvars, Aventurin, Turmalin, Yeşim, Malakit, Zümrüt, Yeşil Akik kullanabilirsiniz. Çakranızı açmak için; Taşlarınızı, göğüs kafesinize yerleştirin. İlişkilerinizi gözden geçirin. Sorunların yeşil veya pembe renklere dönüşerek bedeninizden ayrıldığını, yaşamınızı her şeyi ile kabul ettiğinizi hayal edin. Öfkenizin dışarı akmasına izin verin, kendinizi rahatlamış hissedene kadar  devam edin.

 

Solar Pleksus Çakra

  • SOLAR PLEKSUS ÇAKRASI: Rengi yeşildir. Kendi iç dünyanızda nasıl durduğunuzu ve zekanızı temsil eder. Stresli anlarınızda bu çakranız zayıf olabilir ve duygularınızı ifade edemezsiniz. İpleri elinizde hissetmeyebilir ve kontrolü kaybettiğinizi düşünebilirsiniz. Bu dengeyi yakalamak için sar ve sarı tonlarındaki taşların kullanılması gereklidir. Bu çakra için; Kalsit, Sitrin, Pirit, Amber ve Sarı Topaz kullanılabilir. Çakranızı açmak için; Taşınızı, göbek deliğinizin 3-4 cm yukarısına yerleştirin. Sarı rengin tüm vücudunuzu dolaştığını ve sapsarı bir güneşin yüzünüze vurduğunu hayal edin. Aldığınız her nefesle birlikte kendinize odaklanın ve enerji merkezinizin güçlendiğini hayal edin ve kurduğunuzun hayallerin gerçek olduğunu hayal edin.

 

Sakral çakra

  • SAKRAL ÇAKRA: Rengi turuncudur. Bu çakra yaratıcılığınızı temsil eden çakradır. Sakral çakranız düşük olduğunda düşüncelerinizde kafanız karışabilir ve modunuz düşebilir. Sakral çakrayı açmak için turuncu ve tonlarındaki taşların kullanılması önerilir. Taşları; Turuncu Aventurin, Sitrin, Jasper, Kaplan Gözü ve Kalsittir. Çakranızı açmak için; Pelvik kemiğinizin üzerine çakra taşını yerleştirin. Turuncu renginin tüm enerjisinin vücudunuzu gezdiğini hayal edin. Taşlar aracılığı ile enerjinin bedeninize geçtiğini ve vücudunuzun turuncu rengi ile çevrelendiğini hayal edin.

 

Kök çakra

  • KÖK ÇAKRA: Rengi kırmızı ve siyahtır. Kök çakra tutkuları temsil eder. Topraklanmış olma hissiyle ilişkilidir. Kök çakranız zayıf olduğunda, kendinizi yorgun zayıf ve düşük hissedebilirsiniz. Bu çakrayı tekrar canlandırmak için kırmızı ve siyah renklerde taşlar kullanılması önerilir. Taşları; jasper, dumanlı kuvars, hematit, yakut, siyah akik (damarlı akik), siyah obsidyan ve garnet (lal taşı)’dır. Çakranızı açmak için; Taşınızı uyluklarınızın arasına, kasıklarınızın hemen yanına yerleştirin. Daha sağlam ve mutlu bir yaşam sürdüğünüzü hayal edin. Hayallerinizin hepsinin siyah ve kırmızı renklere dönüştüğünü hayal edin.

 

Hangi Çakra Hangi Doğal Taş için Kullanılır? Hangi Çakra Hangi Taş?

 

hangi çakra hangi taş?

hangi çakra hangi taş?

 

  • Taç (Tepe) Çakra Tıkanıklığı: Yalnızlık, önemsizlik ve amaçsızlık hissi, maddi nesnelere aşırı bağlılık, manevi nedenlerden uzaklaşma, migren ve gergin baş ağırları, başkalarının fikirlerini önemsememek.

  • Üçüncü Göz Çakra Tıkanıklığı: Karar vermede zorluk, kaş bölgesinde baş ağrısı ve gerginlik, sürekli hayal kurma, hayatı sorgulama.

  • Boğaz Çakra Tıkanıklığı: Konuşmaktan ve ne istediğini veya hissettiğini söylemekten korkma, kimseyi üzmemek için başkalarıyla birlikte gitmeye meyilli hissetmek, boğaz ağrısı veya boğazınız tıkanmış gibi hissetmek, çene ağrısı veya diş gıcırdatma alışkanlığı, boynunuzda ağrı veya sertlik, gergin bir şekilde konuşmak ve çevrenizdekileri incitmek.

  • Kalp Çakra Tıkanıklığı: Bağlılık korkusu ve sevilmek için başkalarını memnun etmek zorundaymışsınız gibi hissetmek, kin tutmak, astım ve alerji, sırtın üst kısmında veya göğüs kafesinde ağrı, şefkat eksikliği, başkalarıyla duygusal bağlar kuramama.

  • Solar Plexus Çakra Tıkanıklığı: Kararsızlık, kendine güvensizlik, hedefleri yerine getirememe, sindirim sorunları ve karın ağrısı.

  • Sakral Çakra Tıkanıklığı: Duygusal ve cinsel olarak yakınlaşmaktan korkma, alt sırt ve kalça sorunları/ağrıları, bunalmış hissetmek, hayal gücü ve yaratıcılık kaybı, duygulara kapalı olmak.

  • Kök Çakra Tıkanıklığı: Hayatta sıkışmışlık, dış koşullara bağlı stres, ayaklar ve bacaklarda sertlik ve ağrı.

 

Çakra Taşı Nasıl Temizlenir?

Çakra taşınızı 5 yöntem ile temizleyebilirsiniz. 

  • Akan Su veya Deniz Suyu

  • Toprağa Gömmek

  • Tuzlu Suda Bekletmek

  • Tütsü ile Temizleme

  • Piramit ile Temizleme

  1. Toprağa Gömme: Taşınızı en az 21 saat süre ile toprağa gömerek negatif enerjilerden arınmasını sağlayabilirsiniz. Açık havada toprakta tutulması çok daha iyidir ancak bu imkan yoksa bir saksının toprağıda olabilir. Saksı toprağı kullanmanın tek dezavantajı aynı toprak ile 5-7 temizlikten sonra toprağı değiştirmenin gerekliliğidir.

  2. Tuzlu suda bekletmek: Bir kase suya 1 tatlı kaşığı deniz tuzu ekleyerek karıştırın ve taşınızı 12 saat boyunca bu suda bekletin. Bir çok taş için bu temizlik çeşidi çok etkilidir ancak bazı taşlarda zararlı olabilir (selenit,opal,kalsit, florit, labrodonit ve modavit taşlarında tuzlu su temizliği önerilmez) Daha sonra taşınızı akan suda 1-2 dakika yıkayın.

  3. Tütsü ile temizleme: Taşınızı 5-6 dakika suyun altında tutun. Daha sonra Palo Santo veya sandal tütsüsüne taşı en az 5 dakika kadar tutun. Tütsünün taşın her yerine gelmesine özen gösterin.

  4. Piramit ile temizleme: Eğer elinizde gerçek ölçülerine uygun hazırlanmış bir piramit varsa taşınızı bu piramitin içine koyup bir gece bekleterek temizleyebilirsiniz. Ancak taşı piramittin içinde biraz yükseğe ( takriben 1 / 4 lük bir yükseliğine) koyarak bekletmeniz önerilir.

  5. Akan Su ile Temizleme: Akan suyun altına tutarak, deniz suyuna ya da tuzlu suya batırarak bu taşları temizleyebilir, hatta su içerisinde bekleterek daha da temiz olmalarını sağlayabilirsiniz.

 

Çakra Taşları Nasıl Arındırılır ?

Yine yukardaki yöntemi uygulayabilirsiniz. En yararlısı ve faydalısı Toprakta Bekletmek olacaktır. Taşınızı toprakta 24 saat bekletmeniz yeterlidir. Çakra taşlarınıza kesinlikle bir başkasının dokunmasına izin vermeyin. Bu taşınızın hem enerjisi için hemde temizliği için iyi değildir. Yukarıdaki diğer maddeler de çakra taşınızın arınmasına yardımcı olmaktadır.

 

Çakra Neden Kapanır ?

Çakraların tümü enerji kaybından dolayı kapanır. Hepsi düzenli bir akışta ilerlerken dışarıdan gelen kötü enerji, stres, yorgunluk ve nazar akışı bozduğundan çakralarınız kapanabilir. Yukarıda 7 adet çakranın tek tek nasıl açıldığını anlatmıştık. Doğru çakra taşı ile bu kurallara uyarak çakralarınızı açabilirsiniz.

 

Çakra Taşlarının Nümoroloji Alfabesi

  • KÖK Çakra harfleri: A, J, S-Ş

  • SAKRAL Çakra harfleri: B, K, T

  • SOLAR PLEKSUS Çakra harfleri: C-Ç, L, U-Ü

  • KALP Çakra harfleri: D, M, V

  • BOĞAZ Çakra harfleri: E, N, W

  • ALIN - 3.GÖZ Çakra harfleri: F, O-Ö, X

  • TAÇ - RUH Çakra harfleri: G-Ğ, P, Y

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.